درباره ترکیه

تفاوت زندگی در ترکیه با ایران | سرمایه گذاری در کشور ترکیه

تفاوت زندگی در ترکیه با ایران | سرمایه گذاری در کشور ترکیه

تفاوت زندگی در ترکیه با ایران

۱. در ترکیه پول پیش زیاد وجود ندارد

پول پیش ۲ برابر پول اجاره منزل میباشد .چنانچه منزلی را مبله اجاره کنید ممکن است به مقدار ۳ یا ۴ ماه اجاره منزل پول پیش از شما دریافت کنند; در حالی که در ایران منزل مبله بسیار کم و اکثرا” چه مبله چه غیر مبله ، مبالغ بالایی هم پول پیش گرفته میشود.

۲.متراژ و نقشه خانه متفاوت

اکثر ما ایرانی ها در منازلی با متراژ بالا و سالن پذیرایی بسیار بزرگ زندگی کرده ایم ، در صورتی که در ترکیه متراژ بالا اکثرا” متعلق به منازل ویلایی است . یا اگر اپارتمان باشد قیمت بسیار بالایی خواهد داشت . در واقع قشر متوسط و حتا گاه مرفه ، منازل بزرگ و آپارتمانهای وسیع ندارند .همچنین مدل منازل متفاوت است .مثلا اگر متراژ منزل بالای  ۲۰۰ متر باشد ; به ندرت فلت خواهد بود و اکثرا دوبلکس با سالن پذیرایی نهایت ۵۰ متر.

۳.اتاق کودک

در ترکیه اتاق خواب کوچکتر به اتاق کودک معروف است که چیزی حدود ۶ متر است . اگر برایتان مهم است که منزلی با دو اتاق خواب بزرگ داشته باشید ، شاید بهتر باشد دنبال آپارتمانی ۳ اتاق خوابه بگردید .

۴.به کار گیری کم معماری زیبای ایرانی

در ترکیه اکثر منازل ساده هستند و از معماری و گچکاری و طراحیهای زیبا و اصیل ایرانی خبری نیست . حتا نقشه منازل ساده طراحی شده و جهت استفاده بهینه از فضای موجود است .

۵. امکانات ساختمانی عالی

اکثر پروژه ها نماهای لوکس و انچنانی ندارد و زیاد به نمای ساختمان و تجملات اهمیتی نمیدهند و بیشتر به امکانات رفاهی منزل توجه میشود . مثلا” در استانبول مجتمع ها و آپارتمانها و برج های زیادی  وجود دارد که همه دارای  استخر و سونا و فیتنس و … هستند که این موضوع در ایران کمتر دیده میشود.

۶. برج های بلند و تعداد طبقات بالا

برج های مسکونی بالای ۴۰ طبقه در شهر استانبول بسیار هستند که کمتر در ایران پیدا میشوند و زندگی در این برج ها در مناطق معمولی برای اقشار متوسط جامعه هم امکان پذیر است . ممکن است زندگی در این برجها به نسبت آپارتمانهای معمولی کمی پرهزینه تر باشد اما همچنان به نسبت ایران و به خصوص شهر تهران ، مناسب تر است .

۷. کمبود منازل مستقل

منازل مستقل (ویلایی یا دوطبقه) به ندرت در شهر یافت میشوند مگر در شهرکها و مجتمعهای ساحلی .بیشتر ساختمانها حداقل ۴ طبقه هستند .

۸.‌ در دستشویی و آشپزخانه راه آب وجود ندارد

در منازل نوساز  ترکیه در حمام و دستشویی و اشپزخانه ترکیه راه آب  وجود ندارد ; لذا اکثر توالت ها فرنگی است و مشکلات توالت ایرانی را ندارند واکثرا با مواد شوینده قوی و خوشبو با یک طی ساده تمیز میشود. البته در منازل محلی و بومی نشین ، توالتهای اسلامی یا همان توالت ایرانی پیدا میشوند .

۹. استخر و باشگاه و حمام در اکثر مجتمع های ترکیه

اکثر مجتمع ها در ترکیه دارای استخر روباز و سرپوشیده و سونا و حمام ترکی و فیتنس و تمامی امکانات رفاهی میباشد.

۱۰. شارژ برای همه ساختمان ها

در ترکیه برای تمام ساختمان ها و برج ها باید شارژ پرداخت کنید . این مبلغ بابت نگهبانی ، فضای سبز ، نظافت مشاعات ، نگهداری آسانسور و در صورت وجود برای امکانات ورزشی و رفاهی دریافت میشود . در آپارتمانهای معمولی قبوض جداگانه پرداخت میشود اما در مجتمعها (سیته) گاهی شارژ با قبض آب و گاز حساب میشود .

۱۱.قبوض به نام مستاجر

در ترکیه ، مستاجر جدید موظف است که کل قبوض ساختمان را به نام خودش ثبت کند و مستاجر قبلی یا مالک ساختمان باید بدهی قبلی را تسویه کرده باشد . مگر در مجتمعهایی که سیستم مرکزی دارند که در اینصورت فقط قبض برق به نام مستاجر ثبت میشود .لازم است بدانید که برای هرکدام از این قبضها اداره مربوطه از شما مقداری ودیعه دریافت میکند که بعد از تخلیه ملک به اداره مربوطه مراجعه کرده و بعد از یکهفته ، در صورت نداشتن بدهی ، عین ودیعه را دریافت خواهید کرد .

۱۲.مشکلات خانه با مدیر ساختمان

بعد از مستقر شدن در ملک مورد نظر ، مسائل و مشکلات ساختمان را باید به مدیر آنجا اطلاع دهید . البته اگر تعمیراتی در خود ملک نیاز باشد باید با صاحب ملک در میان گذاشته شود .اما برای هر مشکلی نیازی نیست با مشاور املاک و صاحبخانه در ارتباط باشید . این موضوع در مجتمعها بیشتر صدق میکند و حتا چنانچه همسایه ای سروصدا دارد ، کسی به در خانه او نمیرود ، بلکه به مدیریت و یا نگهبان اطلاع داده میشود .

۱۳.پول ودیعه تا ۱ سال

چنانچه بخواهید ملک مورد اجاره را قبل از یکسال تخلیه کنید ، مرسوم است که ودیعه را پس نمیدهند . مگر اینکه در توافقنامه چیز دیگری نوشته شده باشد .

۱۴.قیمت اجاره معقول

حتا با وجود اعلام رشد نرخ خرید مسکن ، اما اینکار برای ترکها به عنوان منبع درآمد در نظر گرفته نمیشود . یعنی آنها برای اینکه از اجاره ملک امرار معاش کنند آپارتمانی را نمیخرند بلکه به دلیل ارزش افزوده ملک میخرند . به همین دلیل بهای اجاره هم بالا نیست و نرخ قانونی و معقول دارد . هر سال هم کسی بطور دلخواه نمیتواند بهای اجاره را بالا ببرد و نرخ مصوب دارد .

۱۵.قرارداد ملک بدون مهر

در ترکیه قراردادهای املاک مهر زده نمیشود لذا مهر معتبر و قانونی فقط در ادارات نوتر (اداره ثبت ) زده می شود.

۱۶ . استانبول شهر همه چیز تمام

استانبول شهری است که در آن تمام زیبایی های طبیعت و تکنولوژی در کنار هم قرار دارند ; از زیباترین دریا تا  جنگل و پارکهای بزرگ طبیعی و جزیره و برج ومرکز خرید .همه چیز در نهایت زیبایی در این شهر موجود است

۱۷. هایپر مارکت به جای سوپر مارکت

در استانبول و شهرهای بزرگ دیگر ترکیه در تمامی مناطق مرکز خرید و هایپر مارکت بزرگ وجود دارد و دیگر نیازی نیست مسافت زیادی را طی کنید برای پیدا کردن یک مرکز خرید .در مراکز خرید ، تمامی برند ها و هر آنچه که نیاز دارید پیدا میشود و قیمت ها کاملا یکسان هستند. همچنین هایپرماکتهای بزرگ زنجیره ای ترک و خارجی در همه محله ها وجود دارند و در کمتر محله ای دکان بقالی یافت میشود .

۱۸.دین و پوشش آزاد

ترکیه کشوری است که هر شخص با هر دین و هر نوع پوشش آزاد است و همه با هم به خوبی برخورد میکنند. ممکن است در خیابان دو دوست در کنار هم با دونوع پوشش کاملا”متفاوت را مشاهده کنید . در ترکیه نوع پوشش خیلی ملاک قضاوت نیست و اشخاص تا جایی که به حرمت اجتماع لطمه نزنند آزادانه پوشش خود را انتخاب میکنند .

۱۹.امنیت خانم ها

در ترکیه خانم ها از امنیت کامل برخوردارند . در بیشتر مناطق ، البته هر چه دورتر از مرکز شهر ( منطقه توریستی ) باشید ، این امنیت بیشتر میشود.حتا بسیاری از اوقات بانوان تا پاسی از شب بیرون از منزل هستند و دچار هیچ مشکلی نمیشوند . مزاحمت کلامی تقریبا” صفر است و مردان به خود اجازه بی حرمتی نمیدهند .

۲۰. کلاب های شبانه

در ترکیه کلاب های شبانه زیادی وجود دارند که هر شخصی که بخواهد ، چه برای رقص و چه برای نوشیدن از این امکان استفاده میکند و انرژی خود را در این بارها تخلیه میکند .اکثر کلاب ها از ساعت ۱۱ شب تا ۵ صبح باز هستند و معمولا ورودی برای خانم ها رایگان و آقایان بین ۳۰ تا ۵۰ لیر است . توجه داشته باشید قیمت ها داخل کلاب ۳ تا ۴ برابر قیمت معمول است .هنگام حضور در کلابها باید چیزی سفارش دهید . بهتر است به زبان ترکی مسلط باشید و کاملا” متوجه هزینه ها باشید تا بعد مشکلی برایتان پیش نیاید .

۲۱ . دعوت مهمان در رستوران به جای منزل

در ترکیه کمتر اتفاق می افتد که مهمان را به منزل دعوت کنند . مگر دید و بازدیدهای خانواده نزدیک . بیشترِ خانواده ها تمایل دارند که با مهمانشان در یک رستوران بخصوص با موزیک زنده دور هم جمع شوند و خوش بگذرانند . همچنین به جز اقوام درجه یک ، کمتر کسی شب را در منزل دیگری میگذراند مگر مسافر باشد که بسیار هم از او پذیرایی میکنند . به همین دلیل متراژ منازل بر اساس مهمانیها انتخاب نمیشود و اکثرا” منازل کوچک هستند .

۲۲. آرایش زیاد، زیبا نیست

بانوان ترک ، آرایش غلیظ را نمیپسندند و حتا برای عروسیها و مهمانیها خیلی آرایش نمیکنند . بطور معمول جدا از برخی هنرپیشه ها ، مردم از ظاهر خود راضی هستند و خیلی در پی زیبا سازی فیزیکی نیستند .

۲۳. دسر بعد از شام

ترک ها اکثرا بلافاصله بعد از غذا چای و شیرینی و یا قهوه معروف خود را میخورند.

تفاوت زندگی در ترکیه با ایران

۲۴. لذت خوردن قهوه

ترک ها از خوردن قهوه در محیط کار و یا زمان بیکاری و بین کار یا هر زمان  بسیار لذت میبرند.

۲۵. نان فانتزی

ترک ها از خوردن نان در کنار غذا به نسبت ایرانیان ، کمتر استفاده میکنند و اکثر نان ها به صورت نان فانتزی هستند . نکته مهم این است که در آوردن خمیر نان اصلا” پسندیده نیست و این را توهین به نعمت و برکت میدانند . ( البته با کیفیت بالای نان ، نیازی هم به درآوردن خمیر نیست)

۲۶. تعارف ندارند

مردمان ترکیه مانند بسیاری از کشورهای دیگر دنیا ، اصلا” اهل تعارف نیستند . اگر به کسی بگویید بفرمایید منزل ، او این دعوت را واقعی میداند و اگر شرایط مساعد داشته باشد دعوت را میپذیرد . اگر سینی غذا را تعارف کنید ،از آن برمیدارد و یا بدون تعارف رد میکند .

۲۷. آداب و معاشرت خاص روزانه

ترک ها هنگام ورود و خروج از درب اسانسور و فروشگاه و …….. روز به خیر و یا شب بخیر و… میگویند ; چه آشنا و چه غریبه . همینطور در طول روز و شب بسیار برای یکدیگر آرزوهای خوب میکنند . مثلا” اگر شما سوار تاکسی شوید و آدرس بیمارستانی را بدهید ، از راننده تاکسی تا دربان بیمارستان و کل کادر پزشکی و راننده ای که برای برگشت شما را سوار میکند ، برایتان آرزوی بهبودی میکنند .

۲۸. بدقولی

ترک ها کمی بدقول هستند . یعنی ممکن است پایبندی به زمان برایشان کمی مشکل داشته باشد . حلال و حرام را میشناسند و بخصوص در مورد حلالیت گرفتن مقید هستند .

۲۹. وعده های غذایی در رستوران ها

شهروندان ترک عادت دارند وعده های غذایی را در رستوران میل کنند و وقت خود را با دوستان و آشنایان بگذرانند . به همین دلیل تعداد رستورانها زیاد و بیشتر آنها همیشه پر هستند .

۳۰. مزاحمت خیابانی در کار نیست

به ندرت پیش می آید کسی در خیابان برای بانویی ایجاد مزاحمت کرده و یا اذیت کند . بخصوص در مناطق شلوغ ، چون مردم و کسبه بیچاره اش میکنند .

۳۱.چشم چرانی بسیار نادر است

زنان و مردان ترک ، به دلیل آزادیهای اجتماعی و پوشش ، به اصطلاح چشم و دل سیر هستند و اصلا” نیازی به چشم چرانی ندارند . این برای غالب جامعه صدق میکند وگرنه آدم بیمار در تمام کشورها وجود دارد .

۳۲. میهن پرست

ترک ها بسیار میهن پرست و متحد هستند و در هرجای دنیا که باشند، هوای هموطنشان را دارند . آتاتورک و پرچم برایشان بسیار محترم و ارزشمند هستند و آویزان کردن پرچم از پنجره ها ، معمول است .

۳۳. خون گرم و مهمان نواز

ترک ها بسیار خون گرم و مهمان نواز هستند.بخصوص به عنوان یک خارجی اگر نیاز به کمک داشته باشید واقعا” دلسوزانه همراهی میکنند . اگر به آنها احترام بگذارید ، چندبرابرش را دریافت خواهید کرد.

۳۴ در پمپ بنزین از ماشین پیاده نمیشوند

مسئول اینکار فقط شخص کارمند پمپ و نازل است و راننده برای بنزین زدن از ماشین پیاده نمیشود .

۳۵. بنزین به شخص نمیدهند

در ترکیه به هیچ عنوان بدون ماشین و موتور  و در گالن ،به شخص بنزین نمیدهند . اگر در راه ماندید یا باید با یدک کش و یا با نامه اداره پلیس تشریف ببرید به پمپ بنزین .

۳۶. جرثقیل پیشرفته برای پارک ممنوع

در ترکیه اگر ماشین را در کنار خیابان ها و در مکانهایی که پارک ممنوع هستند پارک کنید ، در کمتر از ۱ دقیقه ماشین را با جرثقیل های پیشرفته برداشته و به پارکینگ انتقال میدهند .شما میتوانید به نزدیک ترین پارکینگ مراجعه کنید و همان لحظه با پرداخت ۱۰۲ لیر ماشین را بگیرید. نیاز به عدم خلافی و … نیست

۳۷. رانندگی در حالت مستی جریمه سنگین دارد

در ترکیه اگر مست رانندگی کنید ۱۵۰۰ لیر جریمه و دیپورت خواهید شد .

۳۸. کنسرت خیابانی رایگان

در اکثر مراکز خرید و فستیوال پارک ها کنسرت های رایگان خواننده های معروف ترک;  توسط شهرداریهای مناطق برگزار میشود ; که میتونید با دنبال کردن تابلو ها و یا تراکت های چسبانده شده روی دیوار ها و یا استند های توی خیابان ها پیدا کنید که چه تاریخی و کجا کنسرت رایگان هست. یا پیجهای شهرداریهای مورد نظر را در اینستاگرام دنبال کنید

۳۹. نمازجمعه

اکثرا ترک ها در نماز جمعه شرکت میکنند. حتا اگر دیگر روزهای هفته نماز نخوانند اما جمعه ها برای یکدیگر دعای خیر میکنند و برای دوستان خود از طریق شبکه های اجتماعی ارسال میکنند.

۴۰. تفاوت بیمارستان دولتی و خصوصی

تفاوت قیمت در بیمارستان های دولتی تا خصوصی ترکیه خیلی زیاد است اما کیفیت خدمات خیلی متفاوت نیست  . مثلا ویزیت در بیمارستان دولتی بین ۳۰ تا ۹۰ لیر هست اما در بیمارستان های خصوصی ۲۰۰ تا ۱۰۰۰ لیر .

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا