آموزشتوریستیراهنمای مسافرت

اطلاعات کارت پرواز

به هر مسافری در فرودگاه و قبل از سوار شدنش، کارتی به نام کارت پرواز داده می‌شود که در واقع مجوز او برای سوار شدن به هواپیماست. اطلاعات کارت پرواز اهمیت زیادی دارند و مسافران باید با مفهوم این اطلاعات آشنا باشند.

کارت پرواز چیست؟

با خرید بلیط هواپیما، اطلاعات شما در سامانه ایرلاینی که بلیط آن را خریده‌اید ثبت می‌شود اما برای تایید هویت‌تان به عنوان یک مسافر باید در فرودگاه مدرکی به نام کارت پرواز را دریافت کنید.

اطلاعات ثبت شده روی کارت پرواز بسیار مهم هستند. این اطلاعات برای هر مسافری با دیگری متفاوت است و آشنایی با آنها برای هر مسافری ضرورت دارد.

اطلاعات کارت پرواز

هر مسافر قبل از پرواز باید کارهایی ضروری مانند دریافت کارت پرواز را انجام دهد که در مطلب راهنمای گام به گام سوار شدن به هواپیما می توانید شرح کامل این کارهای ضروری را مطالعه کنید. در ادامه این مطلب، اطلاعات کارت پرواز را برایتان شرح می‌دهیم.

بر روی این کارت و درست در قسمت بالای آن، نام و نام خانوادگی مسافر ثبت می‌شود. در این بخش حتما بررسی کنید که نام شما مخصوصا در بخش لاتین، به درستی درج شده باشد. اگر اشتباهی وجود دارد، حتما به صادر کننده بلیط اطلاع دهید زیرا ممکن است در سوار شدن به هواپیما دچار مشکل شوید.

بخش بعدی، در سمت راست کارت و اطلاعات پرواز است. در این بخش اطلاعاتی همچون مبدا، مقصد، شماره ترمینال، تاریخ پرواز، ساعت شروع پرواز و ساعت رسیدن به مقصد دیده می‌شود.

به قسمت چپ کارت پرواز یعنی بخش اطلاعات بلیط می‌رسیم که نام ایرلاین، مدل هواپیما، کلاس پروازی و بار مجاز را شامل می‌شود.

در ابتدا نام ایرلاین و مدل هواپیما که قرار است با آن پرواز کنید، دیده می‌شود. کلاس کابین، سطح کلاس پروازی و خدماتی که قبل و حین سفر دریافت خواهید کرد را مشخص می‌کند. باید بدانید سه کلاس اکونومی کلاس، بیزینس کلاس و فرست کلاس، معروف‌ترین کلاس‌های پروازی هستند که نام آنها در این بخش از کارت پرواز نوشته می‌شود.

قسمت بار مجاز، میزان حداکثر باری که می‌توانید با پرواز مورد نظر حمل کنید را نشان می‌دهد. معمولا میزان مجاز بار در قسمت حمل بار هواپیما بین ۲۰ تا ۳۰ کیلوگرم و میزان مجاز بار داخل کابین، ۷ کیلوگرم است. البته میزان بار کلاس‌های پروازی مختلف با هم تفاوت دارند.

دقیقا زیر لوگوی ایرلاین در سمت راست کارت پرواز، شماره پرواز نوشته شده است. مواقعی که این شماره توسط تابلوی اعلانات، اطلاعات فرودگاه و یا باجه نمایندگان ایرلاین‌ها اعلام می‌شود، به دنبال آن وضعیت پرواز و اطلاعاتی همچون تاخیر یا فرود آن را به اطلاع مسافران می‌رسد.

عبارت سیستمی در کارت پرواز به نوع بلیط اشاره دارد و اگر بلیط شما چارتر باشد در این بخش عبارت چارتر نوشته می‌شود. بلیط سیستمی مستقیما توسط ایرلاین صادر می‌شود و قیمت مشخص و غیرقابل تغییر دارد؛ اما بلیط چارتر توسط چارترکننده قیمت‌گذاری می‌شود و به فروش می‌رسد. این دو نوع بلیط از نظر هزینه با هم تفاوت دارند و بلیط چارتری قابلیت کنسلی ندارد.

شماره بلیط مسافر، پایین‌تر از شماره پرواز قرار دارد و این شماره برای هر مسافر مجزا است.

PNR  (Passenger Name Record) یا شماره مرجع، در انتهای ستون سمت چپ ثبت شده و به ثبت نام مشتری اشاره دارد. کد PNR تنها در صورتی ممکن است برای جمعی از مسافران یکی باشد که بلیط آنها، توسط یک نفر و در یک زمان خریداری شده باشد. این کد به ایرلاین‌ها کمک می‌کند تا مسافرانشان را راحت‌تر دسته‌بندی کنند.

نحوه دریافت کارت پرواز

برای دریافت کارت پرواز، از دو روش می‌توانید اقدام کنید:

  • اولین روش، دریافت این کارت به صورت حضوری در فرودگاه است. برای دریافت کارت پرواز به این روش، لازم است که حداقل یک ساعت قبل از زمان پرواز برای پروازهای داخلی و ۳ ساعت قبل از پرواز برای پروازهای خارجی در فرودگاه حاضر شوید و چمدا‌ن‌های خود را به همراه بلیط و مدارک شناسایی به نماینده ایرلاینی که قصد سفر با آن را دارید؛ تحویل دهید. متصدی ایرلاین بعد از احراز هویت، کارت پرواز شما را صادر خواهد کرد.
  • روش دوم، دریافت کارت پرواز به صورت آنلاین است. با این روش می‌توانید غیر حضوری و کارت پرواز خود را به صورت اینترنتی دریافت کنید. البته، لازم است که برای دریافت نسخه فیزیکی این کارت، به باجه‌های مخصوص صدور کارت در فرودگاه مراجعه کنید. نگران ایستادن در صف‌های طولانی نباشید زیرا در کمترین زمان ممکن و با وارد کردن کد کارت پرواز، نسخه فیزیکی آن برای شما چاپ خواهد شد.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا